Club foto1 compressed

FTC Kotten organiseert Start2Bike

De sportieve fiets is enorm populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Vaak verdwijnt die nieuwe fiets dan in de schuur en eindigt een mooie hobby weer. Ben jij kortgeleden gestart met wielrennen? Of heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Dan is Start2Bike iets voor jou.

Maak een vliegende start en doe mee met de Start2Bike training van FTC Kotten. Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek op je racefiets. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 4 trainingen van elk 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen. En dat voor slechts € 37,50.

De cursus wordt gegeven op zondagochtend en wel op 26 maart, 2 april, 16 april en 23 april. We verzamelen telkens om 10.00 uur op het parkeerterrein van Gebouw Wilhelmina in Winterswijk-Kotten (Meester Meinenweg 1, 7107 AN Kotten). Inschrijven kan op de site van Start2Bike van de NTFU (www.start2bike.nl). Voor meer informatie kun je daar ook terecht of een bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze trainers hopen je in maart welkom te mogen heten!

Een duidelijk informatiefilmpje vind je op https://youtu.be/b8dFaFMiTsA .

start to bike

D’n zommer waor maor gin ende an leek te kommen (zo as Gerard Cox ooit zong), was met het sloetstuk op de lesten zondag van september dan toch in ene kere veur bi’j. Dat zit zo: weer of gin weer maor nao de lesten zondag van september wordt de racefiets in e vet en achterin de schoppe e zat.
Daor kump e neet eerder weer veur d’n dag as op d’n eersten zondag in meert.(da’s traditie).

D’n eersten zondag van oktober (stiekum was ut dit jaor d’n tweeden zondag) komme wi’j bi’j mekare in ut Woold bi’j uns gewaardeerde lid Cor en Giene, veur de officiële start van ut winterseizoen. Unzen veurzitter hölt een proatjen en wi’j drinkt koffie met krentewegge en dan springe wi’j op uns stalen (noa ja staal) ros umme een kort rondje te fietsen ovver wooldse zandweage en deur ut bos. Nao afloop is d’r snert en bokbier. (da’s traditie).

whatsapp image 2022 10 31 at 7.12.07 am

Wat was het een fantastische dag!

Wil je alles nog eens na beleven de foto zijn hier te vinden en een mooi video hier.

Een warmen dag ende juli. Vief stel beene gaot soepel rond, zoals ze dat d’n heelen zommer al e’daone hebt. ’t Warme weer en de zunne zorgt d’r veur dat de spieren neet gauw stief wordtZowat elken woensdag geet een groepjen pensionado’s van FTC Kotten d’r ovverdag op oet. Ze doot dat neet alleene veur zichzelf of umme hun collega-fietsers een plezeerigen dag te bezorgen, maor zo gönt ze ook hun vrouwleu een stigen dag. ’t Mes snidt an twee kanten! Op d’n warmen dag ende juli wilt ze d’n Holterbarg beklimmenEen best ende trappen vanoet Kotten, en met de hette van ovver de dartig graden steett zweet al vlot op d’n pokkel en bunt debidons gauw leug. Foi wat n zweten!Trappen geet met de oplopende temperatuure steeds zwaorder, want ’t lik haoste of de bände an ’t asfalt vaste klevvet.De navigators hadden vanmorgen een ronde van 120 kilometer belovved maor in d’n loop van d’n dag blik dat ze zich een betken vergist hadden en dat ‘t 135 wordt. Nog maor ens de bidons bi’jvullen en nog maor ens een colaatjen op een terras. Op zo’n terras könt de pensionado’s prèken als olde wieve, maor in de hette terugge op de fietse is de praot wal ovver. In Enter begint bi’j eene van de fietsers de knollen op te raken. Weer mot d’r een terras op e’zocht en disse keare wordt d’r pannekooke besteld.’t Is eenendartig graden in de schemme, maor FTC Kotten mot pannekooke etten met cola umme thoes te können kommen.Eenmaol weer op de fietse blik dat de pannekooke neet alle problemen oplost. Bi’j unzen renner geldt: de piepe was leug, de piepe is leug en de piepe blif leug. ‘Fiets maor deur jongens! Ik redde mi’j wal.’Maor nee, Jan, Henk en Rob zegt meteene: ‘Samen oet, samen thoes!’ Wi’j fietst neet alleene veur unszelf, maor veural fietse wi’j samen.