Club foto1 compressed

We schrijven half februari. Het ATB-seizoen nadert zijn einde. Sommige leden hebben met dit mooie weer het voorjaar in de kop en pakken de racefiets. Sommige leden willen echter nog even een stukje door het bos crossen. En dan hebben we Jan N. nog; Jan had de zwembandjes om. Berni A., Cor R. en Jan N. willen het seizoen leuk afsluiten en maken nog een rondje op de ATB. In Ratum krijgt Jan het voor elkaar om niet één, niet twee maar drie keer (!) in een waterplas te belanden! De laatste keer was het goed raak en had e de bokse nat! Stukkie borstcrawl, waterfiets pakken en blijven lachen! Weer eens wat anders dan een Jancouzie…

De beer heeft die zondag zijn winterslaap af moeten breken en is die morgen (16-02) bruut wakker gemaakt.
Op 18 feb. Hebben we onze jaarlijkse ledenvergadering gehad. Naast de traditionele discussiepunten, het instellen van een heuse sponsorcommissie en kledingcommissie, stond de avond vooral in het teken van het afscheid van Jan Nijenhuis als voorzitter. Die avond kwamen we er ook achter dat de club niet in 1995 is opgericht, maar al in 1994. Frappant detail: alle leden die destijds bij de oprichtingsvergadering aanwezig waren, hadden of de naam Jan als voornaam, of de naam Nijenhuis als achternaam. Jan Nijenhuis had dus beide eigenschappen en werd daarom tot voorzitter gebombardeerd. In 20 jaar tijd heeft Jan met zijn bestuur de club op karakteristieke wijze uitgebouwd tot een respectabele club van 45 leden. De manier waarop Jan zijn voorzitterschap heeft ingevuld is door de leden altijd bijzonder gewaardeerd. Daarom hebben bestuur en de leden Jan benoemd tot erevoorzitter van FTC Kotten. Een oorkonde, envelop, bloemen en welgemeende lovende woorden horen daar natuurlijk bij. En eerlijk is eerlijk: zo’n goede voorzitter hebben we nog nooit gehad…
Rob Hilgenberg is in het bestuur gekomen en speelt de secretaris, Bart speelt de voorzitter. Voor de rest drinken, we een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was.
Op 23 feb. gaan Berni en Jan N. op resp. de ATB/waterfiets, Wilma gaat linksaf, Joop gaat met Marion en zijn dames, Cor R. + Bernie K. + Bart gaan naar Gross-Reken, Henk te S. + Remon komen achterop, Jan J, fietst alleen door en zo komen we aan 6 ‘groepen’! En met Henk H. die `s middags nog even alleen gaat worden het er eigenlijk 7. Voor zover bekend…
Op 9 maart is het dan zover: de openingstocht van het wielerseizoen 2014. Prachtig weer! Met maar liefst 40 man (incl. introducees) kunnen we rustig spreken van een bijzonder goede opkomst en een heus peloton! In een rustig tempo werd er een lusje van zo’n 50 km. gemaakt. Onderweg was er natuurlijk de gebruikelijke brunch, ditmaal in Meddo. Daarna in één lint naar de Schreur om daar nog een borrel te drinken en het seizoen is weer geopend. Kevin te Kulve had zich al als nieuw lid aangemeld en zag er al bijzonder gesoigneerd uit. Kevin, van harte welkom! Ook waren er 3 introducees zo enthousiast dat ze zich als lid hebben aangemeld. Gerrie had, als vriendin van fietsgek Arno, natuurlijk geen keus. Linda en Robert zijn volop in training voor de Stelvio. Gerrie, Linda en Robert: ook van harte welkom!

In de weken daaropvolgend was het weer prachtig weer. Als voorbereiding op de AmstelGoldrace worden de nodige kilometers gemaakt. De A-groep heeft al 2 keer een 100+km weggetrapt. Ook bij de B-groep is de opkomst erg goed. Onder het motto: ‘aj ow lichaam bewaard, bewaor ie gin rotte’n appel!’ (©Jan S.) worden de tochten zorgvuldig opgebouwd. Op verzoek van Ap trappen de dames ook weer een behoorlijk stukkie mee.
Op de eerste woensdagavond in april was er weer de eerste avondtraining. Weer een prima opkomst! Met 12 man A+B samen een trainingstochtje (Oeding-Vreden-Zwolle bi`j Grolle-Meddo) van een dikke 50 km. afgelegd. Prima eerste training! Mooi dat Jan Willem er weer bij was na zijn knieoperatie. Nog geen volle bak, maar het jeukte hem al wel weer. En dat lag niet aan de wond! Ook mooi was dat Kevin de demarrages van Rob
prima kon pareren. En dat op een keurig nette manier en niet door iemand de berm in te jagen… Toch vaker in de spiegels kijken, Henk!
Op initiatief van Berni K. hebben we in het weekend van 5 en 6 april een wielerclinic gehouden. Op zaterdagavond was er een theoretisch deel. KNWU-wielertrainer en wielerprominent Henk Lammerts hield een professionele presentatie over training, hartslagzones, voeding etc. Nu weten we pas dat goede nachtrust en wit brood met jam op zondagmorgen eigenlijk beter is als 12 halve liters, `s nachts eieren bakken en 3 uur nachtrust. Dit kan dus beter… Na de presentatie gezellig napraten. Al die halve liters hebben volgens de trainer geen zin, dus Berni had keurig piepkes geregeld. ‘Dan maor ne keere vaker lopen…’ Op zondagmorgen volgde het praktijkgedeelte. Keurig de karretjes gepoetst, haartjes gekamd en allemaal op tijd. Met 21 man in verschillende groepen/ niveaus ingedeeld. De groepen fietsen op 100 meter afstand van elkaar, met 60 rpm. Op naar Gross-Reken voor een paar oefeningen! En dan blijkt het toch nog lastig om de route die we al 20 jaar (!) fietsen, af te spreken. Gelukkig leiden er vele wegen naar Gross-Reken. Eenmaal daar hebben we geleerd dat je een klim ook op het grote blad kunt doen, we hebben leren fietsen op één been (huh?…) en i.p.v. de klim één keer pakken, kun je ‘m beter 8x doen…(Nou ja, zeg!?!) De koffie met gebak blijft er zeker in! De terugweg in 2 groepen en oefenen in waaier-rijden, het spul op de kant zetten en klein trappen. En 2 lekke banden/ rustmomenten. Al met al een zeer geslaagde en leerzame clinic en zeker voor herhaling vatbaar.
In het weekend van 19 april is de tourversie van de AmstelGoldRace in Limburg. FTC Kotten is ingeloot en zal met 11 man deelnemen aan deze klassieker. Prachtige uitdaging! Weliswaar erg vroeg in het jaar, maar met de gedachte dat de profs er een dag later gaan knallen en met de bekende klimmetjes zal het ongetwijfeld een mooi weekend worden.
De leden hebben zich in ieder geval goed voorbereid: door het mooie weer van de afgelopen weken hebben zowel de A-groep als B-groep in clubverband toch al een dikke 500 km. (p.p.) in de benen zitten. Een goede basis voor een prachtig seizoen met mooie tochten, weekendje Sauerland, clubmiddag, Zwarte Cross enz. Het wordt weer een mooi seizoen!