Club foto1 compressed

Aan het einde van het wegseizoen een terugblik op de afgelopen periode. Er is veel gekoerst! Zowel de A-ploeg als de B-ploeg hebben hun kilometers wel gemaakt. Traditiegetrouw wordt na de vakantie de opkomst iets minder. Door de feesten, de gespreide vakanties, de ‘voorbereiding’ op het ATB-seizoen etc. wordt er dan meestal door beide ploegen gezamenlijk afgetrapt. Tot de koffie wordt er rustig gekoerst.

De A-ploeg kan nog een extra lusje of klimmetje meepakken en wie zin in koffie heeft, knijpt in de remmen. Na de koffie wordt er even gekeken, gepolst en duurt het meestal maar even voordat er één een klap op geeft. Wie meezit, zit mee en gaat onderin de beugels. De rest houdt de handjes op het stuur en peddelt naar Kotten. Inmiddels heeft oud-koning van Kotten Nico Ι zijn roeping gevonden en is (zoals al zoveel koningen en keizers) lid geworden van schuttersvereniging FTC Kotten. Welkom, Nico! Ook keizer Alfred, koning Wilfred en koning Martin zijn al op de ATB gespot. Drie koningen die hun kameel inruilen voor de ATB? De verwachtingen zijn hoog gespannen. We zullen het zien in januari…

Op zaterdag 26 juli hebben we met een behoorlijke delegatie geholpen op de Zwarte Cross. Inmiddels is het ZC-team zo groot dat we over twee bars verdeeld worden. Een grote groep stond vlakbij het circuit, de andere groep stond bij de Reggae-weide en was geheel in stijl. Behalve een groot aantal eigen leden, bestond de ploeg ook nog uit 6 “helpers”. Deze vrienden van FTC zijn we uiteraard erg dankbaar voor hun hulp. Hoewel het duftig pokkelen was, was het zeker na afloop in de personeelsbar erg gezellig! Zwarte Cross-helpers, allemaal bedankt!

Het bestuur, de sponsorcommissie en de kledingcommissie draaien volop om alles rond te krijgen. Enkele huidige sponsoren hebben gelukkig aangegeven door te willen gaan. Daarnaast zijn door de sponsorcommissie nieuwe sponsoren gezocht en gevonden. Dit geeft ons de mogelijkheid om de plannen voor een nieuw tenue door te voeren. De kledingcommissie heeft een mooi tenue samengesteld. Binnenkort is de pasavond, eind januari zal het tenue samen met de sponsoren gepresenteerd worden.

Op de woensdagavonden wordt er door de harde kern behoorlijk doorgeknald. Gemiddeldes van ruim 32 km/u zijn normaal geworden. Soms heb je zo’n dag dat je de hele dag maar aan één ding kunt denken. ’s Morgens schijnt het zonnetje, de hele dag prachtig weer, je ruikt het gras van de laatste snit. Je weet dat binnenkort het wegseizoen voorbij is, dat je op de woensdagavond alleen nog maar naar de schoppe kunt om even naar de fiets te kijken, even te aaien en voorzichtig te poetsen. Dat besef maakt dat je nog één keer wilt knallen. Nu kan het nog, volgende week kan het immers slecht weer zijn. Woensdag 18-09 was zo’n dag. Je weet ook dat na de vakantie de opkomst minder is, dat de wagens na de feesten moeten worden afgebroken. En toch staan er om half zeven 6 gesoigneerde mannen aan de start, die allemaal het hetzelfde denken en hetzelfde gevoel hebben. Behalve een korte analyse van het Kottens feest, wordt er niet veel gepraat. We weten namelijk allemaal wat er vanavond gebeuren gaat: we gaan elkaar pijn doen! Langzaam wordt koers gezet. Stukkie ‘Rondje Bart’, vanaf Woold richting Aalten, het extra lusje wordt steeds groter. Weggegaan op 32, maar langzaam loopt het gemiddelde op. Twee man op kop, die onderling een niet-uitgesproken strijd leveren. Als je op kop fietst, wil je niet dat de ander een half wiel voor je ligt. Je trapt nog eens extra. Het tempo loopt op. De handjes gaan van op het stuur naar onderin de beugels. Het gaat naar de 36. Rob laat bij het passeren van een auto al een keer lopen. Oude indianentruc! Het linkeballen is begonnen. Henk te S. (K) geeft zijn

kameel de sporen. ‘Niks gin reeën kieken’ roept Henk nog! Nico L. spreekt zijn talent aan en komt in het wiel. Zelfs Hendrik van Pr. kijkt heel stiekem opzij als Nico passeert. Het lijkt een Koninklijke rit te gaan worden! We praten hier over mannen met Grinta! Met een hoofdletter G! We gaan richting 40. Zelfs Henk H. laat al een keer lopen. Ai, iets te opzichtig… Deze woensdagavond zal toch niet de boeken ingaan als het Henkstebal.

Langzaamaan wordt het donkerder onder de bomen. De zonnebrillen blijven echter op om elkaar niet in de ogen te kunnen kijken. Vanaf de Misterweg gaat het los: dik boven de 40 wordt het één streep! Het overnemen wordt ‘laten vallen’ tot achter in de groep. En dan maar zorgen dat je aan kunt pikken. Laat geen gat van 2 meter vallen, want dan zit je aan het elastiek. Iedereen weet het: lig je er af, dan lig je er af! Knallen tot op het industrieterrein. De rondweg ligt er uit, het is mooi geweest. We pakken de bidon, gejuich klinkt en we geven elkaar een welgemeende klap op de schouder. Met 48 km. toch 34,8 gemiddeld. Lekker! Zo’n dag dus…

Op 30 sept. hadden we één van de jaarlijkse hoogtepunten: het WK-tijdrijden. De Winterswijkse Kampioenschappen tijdrijden, in samenwerking met FTC Wenters. Met 22 leden hebben we hieraan deelgenomen. Van tevoren kan men een bepaalde gemiddelde snelheid inschatten. Afstand en route is niet bekend. Tussendoor is er een wedstrijdelement van 5 km. hardrijden ingebouwd. Na de tocht is een gezellige afsluiting bij FTC Wenters vaste prik. Het kampioenschap ging naar Wenters. Marjon ten D. maakte de hooggespannen verwachting waar en was de beste van FTC Kotten. Met een van tevoren geschat gemiddelde van 24,1 km/u, reed Marjon de (onbekende) afstand van 53 km in een gemiddelde van 23,9 km/u! Samen met Wilma S. hield zij de eer van FTC Kotten hoog; beide dames eindigden als enige in een oranje shirt in de top 10!

Klasse, dames!

Het wegseizoen zit er op, de Dikke Beer haben wir schon eine gute Rutsch gewünscht. Tied veur de dikke bände! Op 05-10 hebben we bij Cor en Gienne de aftrap van het ATB-seizoen gehad. Prima opkomst met 21 leden. Gezellig in de schoppe aan de lange tafels koffie drinken, doelen bepalen voor de winter en vervolgens op de ATB voor een lus van zo`n 35 km. Rustig tempo, wennen aan de fiets en aan het weer. Motregen, 16 gr. en de benen weer smerig. Wennen dus! Jan S. zien spreuk van de dag: ‘Aj hier an in gaot, kom ie daor oet…’. Unzen Jan hef altied geliek! Gelukkig had Gienne de erwtensoep warm en het bokbier koud. De plannen zijn alweer gemaakt voor mountainbiken in Sauerland, rondje Posbank, Triastocht etc. Het tenue hoeft in ieder geval niet gespaard te worden.

Het wordt weer een mooi winterseizoen!