Club foto1 compressed

Het wielerleven van een FTC’er bestaat behalve uit trainen en rusten (…) ook uit vooruitkijken. Plannen! Wanneer is de volgende training? Waar gaan we zondag heen? Heeft Jan de aanhanger klaar? Natuurlijk kijk je ook verder, naar volgend seizoen. Eerst nog even mountainbiken, dan de Triastocht en dan zorgen dat het karretje klaar is voor weer een nieuw wegseizoen. Vooruitkijken!

Waar ga je voor, waar ligt je uitdaging en hoe gaat je seizoen eruit zien? FTC Kotten had zich met 22 man ingeschreven voor de AmstelGoldRace. Begin april zou het gaan gebeuren. Voor een tocht van 150 km. moet je volgens je nauwkeurig samengestelde trainingsschema toch wel in februari op de racefiets zitten! En een flink aantal kilometers wegtrappen! Mooi man, wanneer je iedere week merkt dat je sterker wordt. Goed gevoel, wanneer je na iedere training het aantal kilometers in je trainingslogboek kunt noteren en afstrepen. Lekker man, dat moment wanneer je beseft dat de tocht je gewoon makkelijk gaat lukken. Maar… Dan moet je wel ingeloot worden… Helaas, helaas, FTC Kotten is niet ingeloot voor de AmstelGold. Okee, we staan op de reservelijst, dus het kan nog. Toch een kleine teleurstelling, maar ook niet meer dan dat. ’s Avonds werd er alweer volop geappt (jaja) met nieuwe plannen en alternatieve uitdagingen.
Het was echter wel mooi geweest om in onze nieuwe teamkleding in Limburg rond te jakkeren. De pasavonden hebben we in oktober gehad en de kleding is besteld. De kledingcommissie is er alderbastend druk mee geweest, maar het resultaat mag er zijn. Op 25 januari zal het tenue gepresenteerd worden. Ook zullen dan de oude, huidige en nieuwe (shirt-)sponsors bekend gemaakt worden.
Vanaf volgend seizoen lopen we er weer mooi bij! Behalve een basistenue heeft de kledingcommissie ook arm-, beenstukken etc. in dezelfde kleur kunnen regelen. Kearl, kearl, wat zal dat mooi worden! Immers, accessoires maken de man! En dan de dameskleding! Er wordt nog gezocht naar een passende sponsor voor misschien wel het meest belangrijke accessoire voor de wielrenner: le casquette. Le casquette is simpel gezegd de koerspet. Deze draag je onder je helm. Het is lekker warm en het vangt je zweet op. En ut règent ow neet in de bek. Er zijn twee varianten: je kunt de klep omlaag doen of 'm omhoog klappen. Meer opties zijn er niet. Het is net als met een wc-bril. Tot voor kort was het volgens de modepolitie van het peloton not done om de klep omhoog te klappen; althans, tenzij je je petje achterstevoren opzette. Dat kan namelijk ook nog. Een petje met de klep naar voren én omhoog, dat was ouderwets. Dat was jaren tachtig. Dat was Joop Zoetemelk. En laten we wel wezen: het is natuurlijk ook geen porem, zo'n klein petje met de klep omhoog. Het ziet er nogal lullig uit. Zeker als je er een paar flaporen of een veel te grote zonnebril onder zet. Echte ‘casquetteurs’ interesseert dat natuurlijk allemaal niet. Porem of geen porem; regel of geen regel - die klappen de klep omhoog als ze daar zin in hebben. En in navolging van Niki, Bauke en de Fransman Yoann Offredo (maar die telt niet, want die is half blind - vorig jaar reed hij in Parijs-Roubaix nog dwars door een verkeersbord heen) loopt de helft van de jonge wielrenners tegenwoordig rond met de klep omhoog. De Joop Zoetemelk-look is weer trendy. Of ‘hip’ zoals een casquetteur zou zeggen. Of zoals Rowwen Heze ooit zong: Wi’j gaot allemaol- met de klep omhoog…
Hans Gemmink-Triastocht 11 januari 2015
Inmiddels zijn we weer volop bezig met de voorbereidingen voor de bekende Hans Gemmink-Triastocht op zondag 11 januari 2015. De route wordt uitgezet en wordt de komende periode geregeld nagefietst en gecontroleerd. Gezien de route belooft het weer een mooie tocht te worden. Uiteraard wordt het mooi weer en kunnen we dus op 11 januari hopelijk weer veel deelnemers verwachten.